Ta snygga fotbollsbilder

By Date: 2015/07/27 in Foto, Tips

För den som tycker om att fotografera och älskar fotboll så är fotbollsbilder ett sätt att få de där speciella och oväntade målen till ett minne för livet. Ibland gör sig dessa bilder perfekta bland reportagen om fotboll, och du kan på så sätt tjäna en extra slant. Det är lite av en konst att få till dessa bilder, men kan du knepen så blir det lite av en sport i sig för att få till den bästa bilden.

Målvakt

Steven Hale

En man som vet exakt vad detta handlar om är Steven Hale som tagit hundratusentals bilder, denna siffra utan att överdriva. Att han vet vad han talar om är tydligt och det faktum att han blivit prisbelönad för sitt hårda arbete talar än mer för att detta är ett riktig proffs på just fotbollsbilder. Han är mest känd som laget Liverpools egna fotograf, så varför inte gå i hans fotspår och åka och fota laget i aktion? Idag finns det fotbollsresor till förmånliga priser att hitta som gör att du kan spara en liten slant på resan till England. Varför inte lägga dessa slantar på en ny kamerautrustning för att garantera att bilderna du tar där är av högsta klass?

Utrustning och användbara tekniker

Det vi behöver är naturligtvis en riktigt bra kamera, och vi får mycket bra utrustning idag för pengarna jämfört med för 10-15 år sedan. Till kameran behövs det ett bra teleobjektiv eller gärna fler som du kan skifta mellan för att ta olika typer av bilder. En monopod för att att kameran blir tung och minska skakningar, och glöm inte heller bort bildstabiliseringen på kameran heller.

I övrigt så gäller det att ta långa serier av bilder så det blir mycket att sortera ifrån. Att dra upp bländartiden och sänka slutartiden ger dig finfina actionbilder med en tydlig bild med en suddig bakgrund. När det gäller att hitta själva utgångspunkten för att få en riktigt bra bild så kan man säga som så att det brukar inte bli mycket action upp på mittplan. Vill du få de mer spektakulära actionbilderna så är det runt straffområdena vi lägger vårt fokus. Lycka till med dina bilder nu!