Ta hand om din utrustning

By Date: 2016/09/06 in Foto

För personer med fotointresse så är det ofta inte ett svårt val att spendera en skrämmande stor del av lönen på att köpa ny utrustning. Trots detta så är det inte ovanligt att man glömmer en viktigt del, förvaringen av sin utrustning.

kameraväska

Väskan

Så länge man inte helt och hållet håller sig inom en fotostudio så är kameraväskan en otroligt viktig del av kamerautrustningen. Trots detta så är det ofta ett område som många snålar in på. Detta är kanske inte så konstigt då det trots allt inte är en del av utrustningen som direkt påverkar kvalitén på dina bilder.  En högkvalitativ väska kan dessutom ofta kosta förvånansvärt mycket pengar. Trots detta så är det ofta en väl värd investering tack vare den ökade tillförlitligheten och stötsäkerheten som de levererar.  Med tanke på hur mycket pengar som ofta finns i resterande utrustning så är det helt enkelt en billig försäkring.

Vilken typ av kameraväska man bör köpa beror självklart på vilka behov man har. Om man behöver gå längre sträckor med utrustningen så finns det ingenting som slår en ryggsäck. Detta samtidigt som en axelväska ofta kan ge bättre tillgång till kameran och utrustningen om man snabbt behöver få tillgång till den för att ta en bild eller byta objektiv.

Kameran är till för att användas

Trots insikten att man behöver ta väl hand om sin kamerautrustning så är det viktigt att man inte är rädd för att använda den. Att låta kameran mestadels ligga i kameraväskan minskar utan tvekan risken att den skulle gå sönder men den har samtidigt inte heller något värde för dig och blir med andra ord ändå inget annat än bortkastade pengar. Kameror är dessutom mer tåliga än vad man kan tro. Självklart är de vädertätade kamerorna helt otroliga på den fronten men även billigare systemkameror överraskar stort, något ni kan se på videon nedan.