När minnen bleknar

By Date: 2017/04/10 in Foto

Dagens samhälle är på många sätt fullt av intryck. Vi matas ständigt med information från media, mobiler och våra medmänniskor. När intrycken blir fler kan det lätt bli att vi stänger av, vi dyker in i mobilen och slukas upp av den virtuella världen.

Då i princip alla idag har en kamera med sig är det lättare än någonsin att fånga de händelser man är med om. Men tillgängligheten till kameror och möjligheten att fånga sin omvärld har gjort att vi blivit sämre att spara minnena fysiskt. Förr i tiden var man mycket bättre på att framkalla bilder då man var tvungen att göra detta för att få se bilderna.

Idag har vi ofta tusentals bilder på hårddisken eller i molnet med det är sällan vi gör något av alla dessa intryck. De svävar omkring i molnet utan att vi använder de till något. Ett tips är därför att du börjar framkalla dina bilder. Det är en speciell känsla att bläddra i ett fotoalbum eller att se sina bilder på väggen.

Vårt förslag är därför att du hänger upp något av dina minnen på väggen. Det blir en fin inredningsdetalj och det blir så klart ett extra plus när det är du som tagit bilden. Något som ofta är uppskattat är porträtt. Dessa går ofta att variera på en rad olika sätt och bara fantasin sätter gränser för vad du kan skapa.

Så för att bli påmind om de stunder du upplevt och undvika att dina minnen bleknar bör du framkalla din bilder. Det låter kanske dramatiskt men du kommer inte att ångra dig.