När man inte får missa en sekund

By Date: 2015/07/21 in Film, Foto, Tips

För de som arbetar med att fotografera och filma sport finns inte stora marginaler att göra fel. I sportens värld där händelser ibland kan smälla till blixtsnabbt, är det viktigt att hela tiden vara fokuserad och följa händelseförloppet. Ibland krävs det bara att en fotograf tappar bråkdelen av en sekund för att missa en eventuell händelse och då är det enda man kan göra att hoppas att eventuella kollegor fått de bilder som man missat.

Fotboll

Väl förberedd

För en yrkesman gäller det med andra ord att vara extremt bra förberedd, helst om det handlar om mycket viktiga matcher eller event som ska dokumenteras. Det gäller att vara utvilat och redo, att ha nog med energi och att man gjort bort eventuella toalettbestyr i god tid. Det är helt enkelt lite som får lämnas åt slumpen när man är på jakt efter den perfekta bilden, eller när det är ens jobb att följa en pågående match bakom kameran. Som kameraman är det klart att det ofta finns andra vinklar att klippa till, men rätt som det är, är det just din vinkel som behövs och som producenten för tillfället vill ha i bild.

Liknande problematik

En annan bransch som inte får missa mycket inför eller under matcherna är sports betting branschen. För det stora spelbolagsjättarna gäller det att ha stenkoll på det utbud man presenterar, så att de inte missat något som andra kan profitera grovt på. En sida vars medarbetare gjort en karriär på att ha koll på läget och som dessutom är på spelarnas sida i detta eviga hamsterhjul är tippat.se. De ser till att tillhandahålla så bra tips som möjligt på de spelbara matcherna och bloggar även för att skapa mer kunskap hos spelarna.

Ja, det är inte helt lätt att göra rätt för sig när det kommer till att arbeta som sportfotograf eller kameraman. Det positiva är att de allra flesta älskar sport och det de gör, något som självfallet underlättar de hårda jobb som krävs för att lyckas.