Med kameran i naturen

By Date: 2017/11/04 in Foto

Har man ett naturintresse så kanske det är självklart för många att man tar med sig kameran ut när man gör sina naturvandringar. Det finns mycket fint att kunna dokumentera när man vandrar i skog och mark och självklart ska kameran med ut i naturen.

Det finns väl egentligen inga som är ute i naturen som jägarna. Som jägare så kanske man sitter på sitt pass och väntar på att någon älg ska dyka upp. Framförallt så ska man vara alert som jägare, ha kontakt med sina kamrater i jaktlaget och inte ha så mycket distraktioner runt sig. Dock kan en kamera vara med så att om man ser en skön soluppgång eller liknande så kan man få den på bild.

För många så kan svampplockning vara ett stort intresse och att ge sig ut på hösten för att plocka lite svamp så kan kameran vara ett bra sätt att fotografera omgivningarna som kan vara bedårande med höstens alla färger. Fördelarna med dagens digitala kameror är att det går att skjuta iväg många bilder och göra ett urval sedan då man kommit hem och välja vilka bilder man vill behålla.

Oavsett om du ger dig ut på svmapplockning eller jakt och tar med dig kameran se till så att du har en bra väska att ha kameran i som skyddar mot väta och stötar, man vet aldrig hur en strapats kan sluta. Det kan vara lätt att snubbla över stubbar och rötter och det kan vara regn i luften som skapar kondens i kameran. En välskött kamera tar betydligt bättre bilder än en kamera som man missköter.