Från bild till bild på cykeln

By Date: 2015/07/13 in Film, Foto, Tips

Vissa gånger vet man exakt vad man vill föreviga genom kameralinsen och söker därför upp en plats eller situation som ger möjlighet till detta. Andra gånger måste fotografen låta omgivningar och intryck inspirera det kreativa sinnet och ge vägledning till den perfekta bilden. Gånger som dessa är Cykeln ett alldeles fenomenalt bra fortskaffningsmedel när det kommer till fotografering. Du som fotograf kan enkelt ta dig på ett relativt obehindrat sätt, och har du dessutom en cykel som klarar av terräng, finns det få platser dit du inte tar dig.

Naturbild

Effektiv naturfotografering

Speciellt effektiv är cykeln när det kommer till naturfotografering. Visst, det går även helt utmärkt att ta sig fram till fots, men ibland vill man beta av omgivningarna i lite snabbare takt för att hitta den perfekta bilden. Bakom styret på en cykel ökar du tempot avsevärt, men till skillnad från en bil, kommer du ändå så pass nära inpå att du slipper missa några direkta detaljer. Du har dessutom möjligheten att när som helst kliva av till fots om du skulle behöva smyga dig närmare något, eller om det helt enkelt krävs för att ta en viss bild, ur en viss vinkel.

Smart utrustning

Den som fotar mycket på detta sätt har säkert märkt att en vanlig kameraväska lätt kan bli lite klumpig. Som tur är finns bra alternativ som fästs direkt på cykeln och som gör att du slipper irritationen med en väska som bara far och flänger. Cykelturen blir då betydligt mera angenäm och du slipper även obalans i själva cyklingen. Det går ju också att montera på en GoPro kamera på din cykel som kan fotografera och filma under din cykelfärd. Det kan bli spännande bilder under tiden du cyklar.

Avslutningsvis

För er som tidigare aldrig provat på att integrera cykeln i ert fotande rekommenderar vi att åtminstone testa på det vid ett tillfälle. Du kommer mest troligt att märka hur enkelt och roligt det är att ta dig till platser du aldrig tidigare besökt, och dessutom få med dig ett och annat fotografi under resans gång. Du kan också relativt ta dig ganska ljudlöst ut efter skogsbilvägar och på så sätt inte skrämma de djur som finns runt omkring dig. Vi hoppas naturligtvis att du tar fantastiska naturbilder när du är ute med din cykel och din kamera.