Fotografering on the go

By Date: 2017/06/12 in Foto

Att fotografera är en hobby som blivit allt populärare på senare år. En av anledningarna kan säkert vara mobilkamerornas utveckling som inneburit att alla har med sig en duglig kamera var man än går. Men när man börjar fota märker man snabbt att även fast dagens mobilkameror klarar mycket, så klarar de inte allt. Därför kan det vara läge att inhandla en systemkamera för att få till de bilder du ser framför dig. Sedan är det bara att ge sig ut och börja skapa.

Ett tips om du vill komma nära det du fotar är att färdas med cykel. Du tar dig då fram i princip överallt och kan tillryggalägga stora avstånd i jakten på den perfekta bilden. Den är också tyst vilket gör att du inte skrämmer iväg till exempel vilda djur, om det nu är vad du ska fota. Cykeln är därför en perfekt följeslagare när du ger dig ut. Du blir väldigt rörlig och kan alltid vara redo att stanna och fånga något på bild.

Speciellt vid landskapfotografering eller naturfotografering i allmänhet är cykeln ett väldigt användbart hjälpmedel. Du kan då ta dig till mer avlägsna platser och försöka fånga det på bild. Se då till att helst ge dig ut i gryning eller skymning. Den så kallade ”golden hour” är ett begrepp som används inom fotokretsar för dessa tider på dygnet. Ljuset är idealiskt för fotografering då och det blir riktigt bra bilder. Tror du oss inte? Ge dig ut imorgon bitti och testa själv. Du kan tacka oss senare. Lycka till.