Fotografera med mobilen

By Date: 2020/10/14 in Foto, Tips

Vi fotograferar allt med med våra mobiler. Inte bara för att det är bekvämt att alltid ha en kamera med oss utan därför kvalitén på bilderna har blivit mycket bättre. Så pass bra att vi kan skriva ut valda bilder att ha kvar som minne. Men också att ge bort som present eller skicka som vykort.

Det allra smidigaste för att få pappersbilder idag är Kodaks Instant Photo Printer, denna kan du hitta här. Med denna portabla printer kan du precis när du tagit den där bilden som du vill skicka som vykort skriva ut i det antal bilder som önskas. Det laddningsbara batteriet klara ungefär 20 utskrifter, kassetten ta 8 fotopapper och skriver ut direkt från mobilen via den app som laddas ner. I appen kan du även redigera dina bilder något. Det som krävs är ett WiFi där både din kamera och skrivare är kopplade till.

Det allra viktigaste man bör tänka på när man fotograferar med mobile är att se till så man gör backup på sin mobil och sina bilder. Idag så finns det möjligheter att läsa in via molnet. Apple har sin iCloud och i annat fall så kan man använda sig av Googles Pictures. Se till att det inte ligger några originalbilder på din telefon i fall den skulle bli haveri eller den skulle bli stulen. Då kan du snabbt få tillgång till dina bilder igen via en molnlagring.