Fota och filma spel

By Date: 2015/06/17 in Foto

Det absolut viktigaste när man tar bilder på spel är att visa känslorna. Den kanske främst framkommande känslan av så gott som alla spel är glädjen. Glädjen av vinst oavsett liten eller stor är något som lockar och man lätt rycks med, det är även lätt att fånga på bilden. Casinosidan PokerStars är ett bra exempel på någon som är bra att i bild kommunicera glädje från spel, vinster och livet generellt. Speciellt förstasidan brukar prydas av en bild på lyckliga vinnare.

Man vinner och är glad

Om du fotar under ett faktiskt spel så gäller det att ligga i lur och vänta på att ett vinstmoment händer för att snabbt fånga reaktionen.

spännt rep

Fånga spänningen

Den andra stora känslan man får från spel är spänning. Speciellt när det finns en chans att vinna stora summor pengar så pumpar gärna adrenalinet igång och pulsen höjs. Detta kan kombineras med fototekniker så som vidvinkel och rätt komposition för att förhöja känslan ytterligare. Även här bör man dock inte glömma att visa glädjen som kommer ur spänningen.

bordshockey

Även om du inte har några personer i bild utan endast visar spelet så kan man ofta lyfta fram spänningen. I det ovanstående fotografiet ser vi direkt spänningen mellan de två spelarna på bordshockey-planen.