Din första systemkamera

By Date: 2017/09/19 in Foto, Tips

När man har provat på fotografering och märkt att man har ett intresse av att utveckla sig själv och börja med lite mer avancerade saker kommer man inom kort inse att en systemkamera är precis vad man behöver. Här kommer några snabba tips inför köpet av första systemkameran.

1. Satsa på ett billigt kamerahus

I kameravärlden precis som så många andra områden sker det utvecklingar hela tiden. Det kamerahuset man köper nu kommer man nog vilja byta ut inom några år. Och eftersom det är ens första systemkamera kommer man mest troligt inte behöva ett fasligt dyrt sådant i vilket fall som helst.

2. Satsa på samma märke som vänner och bekanta

Genom att matcha sina vänners märke kommer man nog kunna låna ett och annat objektiv och bättre prova sig fram och hitta sin stil. Om inte annat kommer man i alla fall kunna få en hel del användbara tips kring användandet av kameran från dem.

3. Leta efter reor och kampanjer

Att hålla nere priset något genom att alltid hålla ett utkik efter reor och kampanjer är så klart smart även när man är en veteranfotograf, men för nybörjare betyder detta att man kan prova sig fram lite mer utan att det ska kosta skjortan.